Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології при підготовці фахівців сфери послуг та народних ремесл в умовах воєнного та повоєнного часу»

22 вересня 2022 року відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології при підготовці фахівців сфери послуг та народних ремесел в умовах воєнного та повоєнного часу».

Полтавщину представляла Коваль Ніна В’ячеславівна, майстер виробничого навчання Решетилівського художнього професійного ліцею, яка розповіла учасникам конференції про поєднання традицій та сучасності при підготовці фахівців народних ремесел у закладі освіти.

Всім українцям відомо, що Решетилівка є центром народних художніх промислів, сучасним мистецьким осередком, в якому плідно працюють художники та майстри народного мистецтва, відомі в культурному житті України та світу.

Решетилівський художній професійний ліцей є центром української національної культури. Педагогічний та учнівський колективи ліцею вже багато років працюють над вивченням, пізнанням і збагаченням народної духовної і матеріально-побутової культури українського народу. Культурна спадщина залишається в основі діяльності, у навчанні та вихованні. Педагоги передають своїм вихованцям любов до обраної професії, повагу до історичного минулого України.

Колектив ліцею робить все для того, щоб наші нащадки ще довго пам’ятали про своє коріння, щоб могли своїм дітям з любов’ю, повагою та гордістю розповідати про те, що ми – українці.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Полтавській області дякує організаторам інтернет-конференції, а саме: кафедрі методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, за надану можливість познайомити педагогічну спільноту з мистецьким краєм Полтавщини та осередком народних ремесел – Решетилівкою.