Секція викладачів хімії, біології і екології

25 квітня 2023 року в онлайн режимі відбулося засідання обласної секції викладачів хімії, біології і екології закладів професійної (професійно-технічної) освіти Полтавської області на тему „Проєктна діяльність як основа формування ключових компетентностей здобувачів освіти та засіб реалізації STEM-освіти у ЗП(ПТ)О”.

З вітальним словом до учасників звернулася ІРИНА ДОЛИНА – директор НМЦ ПТО у Полтавській області.

Усі спікери виступили з цікавим, змістовним матеріалом, який містив в собі актуальний погляд сьогодення.

Викладач біології і екології Полтавського професійного ліцею ОЛЕНА ШАПОВАЛ продемонструвала перевагу міжпредметної інтеграції засобами проєктної діяльності у своєму виступі на тему „Проєкт як засіб реалізації STEM-освіти у ЗП(ПТ)О.Підсумки захисту STEM-проєктів: „STEMимо: відроджуємо рідну Україну”.

ЮЛІЯ ХАЛІМОН, викладач ДНЗ „Полтавський політехнічний ліцей” продовжила проєктну тематику та поділилася своїми враженнями щодо деталей проєкту „Розвиток підприємницьких навичок учнів ЗП(ПТ)О” у межах програми Європейського Союзу „EU4Skills Кращі навички для сучасної України”.

Важливість формування у здобувачів освіти екологічної компетентності під час вивчення біології і екології розкрив викладач ДПТНЗ „Професійний аграрний ліцей” м. Кобеляки ІВАН ДАЦЕНКО.

Вагомість колективної взаємодії викладача і учня як засобу розвитку творчої особистості та як основи формування ключових компетентностей здобувачів освіти розкрив МИКОЛА ГВІНТОВТ, викладач Вищого професійного училища №7 м. Кременчука Полтавської області.

Не обійшли стороною і такий аспект як рівень і якість сучасної публікації. Своїм досвідом створення електронного збірника тестових завдань поділилася викладач ДНЗ „Гадяцьке вище професійне аграрне училище” НАТАЛІЯ САУТА.

Методист НМЦ ПТО у Полтавській області ОКСАНА БУЛОЧНІКОВА зосередила увагу учасників засідання на перспективах розвитку STEM/STEAM/STREAM-освіти у ЗП(ПТ)О та напрямах роботи у 2023-2024 навчальному році.

Після підведення підсумків були прийняті рекомендації секції викладачів хімії, біології і екології.