Відбулася секція викладачів фізики і математики

23 березня 2023 року в онлайн режимі відбулося засідання обласної секції викладачів фізики і математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти Полтавської області на тему „Теорія і практика формування професійних компетентностей у контексті STEM-освіти”.
З вітальним словом до учасників звернулася Ірина Долина – директор НМЦ ПТО у Полтавській області. Усі спікери представили до уваги колег свої напрацювання з огляду на тематику засідання.
Доповіді були цікавими, лаконічними і несли в собі погляд сьогодення. Викладач фізики Полтавського професійного ліцею Людмила Гайтан поділилась своїм досвідом „Використання елементів STEАM-освіти для формування дослідницької компетентності та підвищення зацікавленості учнів до вивчення предмета „Фізика і астрономія”.
Голова секції викладачів фізики і математики Раїса Давидова підсумувала роботу Вищого професійного гірничо-будівельного училища у напрямку „STEM-освіта, як ключовий фактор удосконалення освітнього середовища ЗП(ПТ)О”.
Важливість формування у здобувачів освіти професійних і соціальних компетентностей під час вивчення фізики і математики розкрила викладач фізики і математики ДНЗ „Гадяцьке вище професійне аграрне училище” Валентина Григорович.
Викладач математики Професійно-технічного училища №4 м. Полтави Юлія Власенко звернула увагу колег на вагомість володіння м’якими навичками випускників ЗП(ПТ)О.
Розглядалося також питання рівня і якості сучасної публікації. Своїм досвідом створення електронного збірника поділилася методист, викладач фізики ДПТНЗ „Професійний аграрний ліцей” м. Кобеляки Тетяна Варченко.
Методист НМЦ ПТО у Полтавській області Оксана Булочнікова зосередила увагу учасників засідання на перспективах розвитку STEM/STEAM/STREAM-освіти у ЗП(ПТ)О та напрямах роботи у 2023-2024 навчальному році. Після підведення підсумків були прийняті рекомендації секції викладачів фізики і математики.