Засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання професій сфери торгівлі, ресторанного господарства та сервісу закладів професійної (професійно-технічної) освіти

16 березня 2023 року згідно з планом роботи НМЦ ПТО у Полтавській області на 2023 рік, в режимі онлайн відбулося засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання професій сфери торгівлі, ресторанного господарства та сервісу закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор НМЦ ПТО у Полтавській області Ірина Долина, яка наголосила на важливості підготовки кваліфікованих робітників професій ресторанного господарства та сервісу.

Сучасний науковий погляд на харчову цінність молочних продуктів – тема виступу доценток кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Аліни Гередчук (кандидат технічних наук) та Анжели Бородай (кандидат ветеринарних наук). Учасники засідання отримали цікаву та змістовну інформацію про молоко та молочні продукти, процес їх виробництва та переробки.

Про методичний супровід підготовки кваліфікованих робітників сфери ресторанного господарства та сервісу у ЗП(ПТ)О області розповіла Тетяна Дмитренко, методист НМЦ ПТО у Полтавській області. У своєму виступі методист наголосила на важливості дотримання вимог Державних освітніх стандартів під час підготовки кваліфікованих робітників, представила збірник статей укладеного за результатами обласної конференції до Міжнародного дня кухаря та кулінара, а також познайомила присутніх з тематикою короткострокових онлайн-курсів для підтримки відбудови України та всеукраїнською платформою для дистанційного та змішаного навчання – „Професійна освіта онлайн”.

Також присутні познайомилися з досвідом педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, який був рекомендований до вивчення Навчально-методичною радою НМЦ ПТО у Полтавській області:

„Упровадження сучасних тенденцій приготування та оздоблення страв при підготовці кваліфікованих робітників за професією „Кухар” (Людмила Олексієнко, майстер виробничого навчання Полтавського професійного ліцею);

„Підвищення ефективності професійно-теоретичної підготовки здобувачів освіти з професій „Кухар” та „Кондитер” шляхом використання сучасних освітніх технологій” (Ольга Кучеренко, викладач Полтавського професійного ліцею);

„Майстер-клас як сучасний інноваційний метод навчально-виробничої діяльності з учнями, удосконалення роботи майстра виробничого навчання та популяризації робітничої професії” (Лариса Шишло, майстер виробничого навчання Вищого професійного гірничо-будівельного училища).