Проведено захист учнівських STEM-проєктів

НМЦ ПТО у Полтавській області з метою подальшого впровадження в освітній процес ЗП(ПТ)О STEM-освіти, сприяння реалізації міжпредметних зв’язків, формування комунікативної компетентності у здобувачів освіти 22-23 лютого 2023 року провів захист учнівських STEМ-проєктів.

Для участі у заході необхідно було підготувати до захисту один STEМпроєкт який базується на практичному застосуванні наукових, математичних, технічних та інженерних знань для розв’язання практичних проблем сьогодення.

Заявки на участь подали 20 ЗП(ПТ)О Полтавської області.

Всі учасники продемонстрували креативний та творчий підхід, навички логічного і математичного мислення, наукове розуміння природи і сучасних технологій, вміння працювати в команді та знаходити рішення, як виходити з критичних ситуацій.

Захист учнівських STEМ-проєктів носив змагальницький характер, в якому обов’язково присутні переможці.

Ними стали:

у номінації „Презентація”:

І місце – Безкоровайна Софія, Волос Олександр, Міжрегіональний Центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців  м. Хорол;

ІІ місце – Шаповал Софія, Шаповал Марина, Професійно-технічне училище №54 смт. Котельва;

ІІІ місце – Литвин Артур, ДПТНЗ „Полтавський професійний ліцей транспорту” та Литкін Євген, Професійно-технічне училище №4 м. Полтава.

У номінації „Відеоролик”:

І місце – Барановська Анастасія, Полтавський професійний ліцей;

ІІ місце – Єльченко Дмитро, Єршов Володимир, Крамаренко Анна, Регіональний центр професійно-технічної освіти №1 м. Кременчука та Пліхневич Євгеній, ДНЗ „Гадяцьке вище професійне аграрне училище”;

ІІІ місце – Борейко Віталій, Лавренюк Марина, Вище професійне училище №7  м. Кременчука Полтавської області, Горін Валентин, Вище професійне гірничо-будівельне училище та Бурлай Остап, Романенко Артур, Професійно-технічне училище №44 м. Миргород.

Всі інші учасники змагань були відзначені „Подяками”.

Вітаємо всіх з успішним захистом надзвичайно цікавих проєктів, та  з річницею Незламності! Бажаємо здоров’я, творчої наснаги, успіхів у нових звершеннях, добра, миру, віри в ЗСУ та наближення ПЕРЕМОГИ!