За ініціативи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області 19 жовтня 2023 року відбулася ІІ обласна конференція до Міжнародного дня кухаря та кулінара „Підготовка кваліфікованих робітників ресторанного сервісу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти”.
До участі у заході були залучені педагогічні працівники ЗП(ПТ)О Полтавської області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників ресторанного сервісу.
Спікерами конференції стали:
Ірина Долина, директор НМЦ ПТО у Полтавській області;
Наталія Карунна та Тетяна Ємченко, викладач та майстер виробничого навчання Полтавського професійного ліцею;
Світлана Курочка та Віта Вісич, викладач та майстер виробничого навчання Регіонального центру професійно-технічної освіти №1 м. Кременчука;
Ольга Федоришина, майстер виробничого навчання Кременчуцького професійного ліцею ім. А.С. Макаренка;
Ірина Шевченко, майстер виробничого навчання ДНЗ „Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського”;
Яна Осадча, майстер виробничого навчання Професійно-технічного училища №50 м. Карлівка;
Інна Ганонченко, майстер виробничого навчання Вищого професійного гірничо-будівельного училища;
Тетяна Рєпіна, майстер виробничого навчання ДПТНЗ „Професійний аграрний ліцей м. Кобеляки”.
Представлені напрацювання педагогів продемонстрували різноманітні аспекти підготовки кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О, використання сучасних виробничих та педагогічних технологій, розвиток творчості та креативності здобувачі освіти, а також впровадження інновацій ресторанного сервісу в освітній процес.